Mobil mérlegek, mérleg, mobil mérlegelés

Érdekli, hogy milyen tömegű árut mozgat gépe, vagy kezel raktára? Rakatokat mé

 

rhetünk több okból kifolyólag is. A gépek túlterhelésének kivédése, a fuvarokmányok kiállításának megkönnyítése, technológiai folyamatok ellenőrzése,vagy akár a veszteségek közvetlen elkerülése is lehet elsődleges cél. Targoncavilla-, raklapemelő- platform- és darumérlegeink segítségére lesznek. Cégünk a 25 éves minőségi, német KPZ-Waagen magyarországi viszonteladója.

K-PZ Waagen

 

A KPZ mérlegek híresek megbízhatóságukról, pontosságukról és a piacon megtalálható termékekhez viszonyított jó árukról. Az általunk kínált mobil mérlegek, méltán képviselik a német minőséget. Ezt a minőséget a gyártó, nemcsak termelő üzemeitől, hanem valamennyi beszállítójától és persze viszonteladóitól – így cégünktől is – megköveteli. Érdeklődése esetén ne habozzon megkeresni minket: célunk eloszlatni kételyeit és megtalálni a megfelelő mérőberendezést raktárába. Gyakran felmerült kérdése a hitelesíthetőség, melyet igény esetén kérhetnek partnereink, de ezt az igényüket minden esetben előre kell megtenni, mert az adott berendezést az ehhez szükséges biztonsági berendezésekkel kell ellátni.

 

Mobil mérlegelés általános előnyei:

– Logisztikai vállalkozás a raktározásra beérkező és a kiadásra kerülő egység és komissiózott rakatok tömegellenőrzésével a hiányos átvételt, és a téves kiszállítást zárja ki. A raktárban megfordult valamennyi rakat külön megerőltetés nélkül lemérhető.
– Kohászati vállalkozás az öntvények ötvöző anyagait a mérlegelés segítségével precízen állítja össze
– Gyártó vállalkozás az időszakos leltározási feladatát a tételes átszámolgatás temérdek szubjektív hibájának kizárásával, mérlegeléssel oldja meg. A mérleg a vizsgált rakatot pozíció alapján azonosítja, megemeli és a mért értéket megőrizve rögtön egy másik pozíciót vizsgál. A leltározási folyamat objektív, kevesebb élőmunkát igényel, a raktározott árut nem kell kirakodni, ezért rendkívül gyors.
– akár egy ezrelékes pontosságú mérés!
– mérhető vele bruttó, illetve nettó tömeg

– lehetséges az automatikus, vagy kézi korrekció
– a mérési eredményeket összesíteni is lehet (pl. teljes teherautó rakomány esetében)
– a lemért eredményeket elektronikus úton, és memóriamodulokkal is átvihetjük a vállalatirányítási rendszer adatbázisábaEnnek megfelelően megelőzésre kínáljuk (többek között) az alábbi berendezéseket, melyekkel rengeteg felesleges raktározási költséget takaríthat meg, egyidejűleg meggyorsítva a raktári adatáramlást és objektívvá téve az ellenőrzési feladatokat.

 

Mérleges raklapemelő:
Kisüzemi, és kis-áruforgalmú raktárakba, gyáregységekbe kifejezetten ajánlott a raklapemelő berendezésekre szerelhető mérleg.Ez az egyik leggazdaságosabb megoldás a pontos, precíz méréshez, amennyiben az áru. A mérőeszköz az emelővel felvett raklap tömegét méri meg. Ezen mérőberendezés többféle kivitelben is elérhető (beépített nyomtatóval szerelve – vagy WIFI-s adattovábbítással).

Maga a kijelző is természetesen sokféle lehet. A Standard kiviteleknél ez általában adott, speciálisabb esetekben akár szummázó funkciók, memória modulok is kérhetők.


Standard mérleges raklapemelőnk:

S&S-KPZ 71-9: négy mérőcellás, digitális mérleg raklapemelőre szerelve. Kalibrálható, de nem hitelesíthető kivitel 2200 kg maximális méréshatárral, beépített akkumulátorral. Gyakorlati pontosság kb 0,1% a teljes mérési tartományban. Jelenleg ez a termék a legnépszerűbb, hiszen nagy pontossága, megbízhatósága egy, a piacon igen kedvező árral társul. Standard kijelző funkciók: Bruttó-nettó mérés, tára és nullázó funkció. Ez az ízléses és jól látható kezelőfelület, digitális kijelzőt tartalmaz.

 

Hitelesíthető és felszerelhető mérleges raklapemelő:
S&S-KPZ 71-8E: négy mérőcellás, digitális mérleg raklapemelőre szerelve. Hitelesíthető kivitel 2200 kg maximális méréshatárral, beépített akkumulátorral. Gyakorlati pontosság kb 0,1% a teljes mérési tartományban. Opcionálisan felszerelhető nyomtatóval, adattovábbításra alkalmas berendezésekkel.

 

Speciális igények szerint gyártott berendezések:

partnereink előre megadott kritériumai szerint szereljük fel a mérleges békákat, a lehető legkülönfélébb feladatokra (kültéri használat, vízhatlan kivitel, rádiófrekvenciás adattovábbítás stb.)
A képen egy S&S-KPZ 71-8E látható, hőpapíros nyomtatóval és IP67 es kijelzővel, továbbá a hitelesítést igazoló matricákkal ellátva.

 

Targoncamérleg:
Az anyagmozgatás, a tárolás, a gyártás minden területén hasznos a berendezés, ahol fontos a mozgatott anyag pontos tömegének ismerete. A targonca felszerelhető továbbá olyan berendezésekkel, melyek ezeket a mért értékeket azonnal kinyomtathatják, vagy elektronikus jel formájában megküldik a raktár irányítási rendszerbe feldolgozásra. A mérés gyors és pontos , továbbá objektív és eredménye visszakereshető!
S&S KPZ-76F mérővillák.
Folyamatos mérnöki fejlesztés eredménye ez a nagy pontosságú, ám könnyen szerelhető mérőberendezés: az IT rohamos fejlődésének köszönhetően vezeték nélküli adattovábbítással jutnak el a mért jelek a targoncakezelőhöz, aki a standard raklapokat minden nehézség nélkül tudja mozgatni targoncája aktív, folyamatosan mérő villáival.“A” és “B” típusú villapajzsokra is szerelhető mérővillák, alapvetően 5000 kg méréshatárig kaphatók, igaz különleges esetekben ennél nagyobb méréshatárral is tudjuk ajánlani.

Ezek a mobil mérlegek, bár drágábbak mint a mérleges raklapemelők, tovább csökkentik a mérések időigényét, hiszen kiiktatják a mérést mint külön feladatot. Teszik ezt úgy, hogy a gépek kezelői a le és felrakodás között el tudják végezni a mérést valamennyi, általuk mozgatott raklapon.
A targoncamérleg, akár a többi mobil mérleg, felszerelhető nyomtatóval, illetve adattovábbításra alkalmas modulokkal továbbá adatfeldolgozó szoftverekkel.

 

Platformmérleg:

Bizonyos, viszonylag alacsony forgási sebességű raktárakban, kifejezetten előnyös, ha ilyen mérőplatformot használnak. Alkalmazásukkal leválthatók a régi, pontatlan és nagy helyet igénylő mázsák.

 

S&S KPZ-1 -hitelesíthető kivitel.

 

 

Ezeknek a mérőplatformoknak legnagyobb előnye, hogy kis tömegük és görgőik révén akár a falnak dönthetve is tárolhatók. Leltározáshoz, kitárazáshoz alkalomadtán kézzel is mozgatható, majd helytakarékosság céljából ismét eltehető.

Pontosságuk ezeknek is kiváló, és 3000 kg terhelhetőségig.
“U” alakú kialakításának előnye, hogy mind targoncával, mind kézi hidraulikus raklapemelővel (békával) is kiszolgálható
A rendszer kettő alapvető eleme, a mérőcellákkal ellátott “U” alakú platform, illetve a mérési eredményeket szemléltető kijelző.

——- Mérleges raklapemelő AKCIÓ a készlet erejéig itt RAKTÁRON ——-

 

A mérőplatform után a legolcsóbb megoldás: a mérés pontos és gyors, ugyanakkor a raklapemelő révén a mobilitás foka nő. Alkalmazásával megoldható, hogy az adott folyamat részeként mérjünk. Nincs szükség külön mérőpont kijelölésére, illetve állandó felesleges anyagmozgatásra. Mérési pontosság tartománya a tapasztalat szerint (konkrét mérlegtől függően) +- 5 kg, +-1,5 kg, illetve +- 0.5 kg. A különböző pontossági tartományok ismeretében komoly megfontolást igényel, a típus kiválasztása, hiszen a rendkívül precíz mérés – amennyiben nem feltétlen szükséges – feleslegesen növeli a bekerülés költségét.