Targonca, daru, mozgó munkaállvány, emelőgép vizsgálat

Több mint 5000 gépvizsgálatunkkal segítettük partnereinket, fenntartva gépeik üzembiztonságát, illetve az alkalmazó üzemek biztonságát. Tudta Ön, hogy az időszakos vizsgálatok – amellett, hogy kötelező jellegűek – milyen nagy mértékben csökkentik az üzemeltetéssel járó kockázatokat? Egy független szakember vizsgálata segít elkerülni a baleseteket, esetleges üzemzavarokat.

 

Egy targoncákat, darukat, személyemelőket és egyéb emelőgépet üzemeltető vállalkozás számára kitüntetett fontossággal bír a berendezések pontos és precíz munkavédelmi felülvizsgálatának elvégzése, illetve meglétének igazolása. Ez a munka jogosultságot, figyelmet, megfelelő szakértelmet és legfőképpen komoly tapasztalatot kíván, melyek közül mindegyikkel rendelkezünk.
Elvégezzük az üzemeltetett berendezések kötelező, időszakos munkavédelmi, munkabiztonsági (szerkezeti és fővizsgálatát) vizsgálatait a mindenkor aktuális vonatkozó szabványok szerint! Szolgáltatásaink az egyszeri emelőgép vizsgálatoktól a teljes körű ügyintézésig terjednek ki. Önnek tehát nincs más dolga mint teljes erejével a munkára koncentrálni.
Természetesen eseti jelleggel is vállalunk emelőgép, mozgó munkaállvány vizsgálatot. Munkánkat mindkét esetben a vizsgálat eredményét és megállapításait tartalmazó jegyzőkönyv dokumentálja.

 

Teljes körű – nem eseti- szolgáltatásunk:
– az emelőgépek nyilvántartásának vezetése (törzslapok, karbantartási, üzemeltetési dokumentáció, időszakos vizsgálatok stb.)
– azok vizsgára való felkészítése
– a vizsgálatok végrehajtása
– a dokumentáció elkészítése
– az esetleges javítások professzionális elvégeztetése

 

Raktári állvány, állványrendszer vizsgálat
Egyre elterjedtebbek az összedőlő állványrendszerekről készült ijesztő videók. Kis odafigyeléssel megelőzhetők a többtízmilliós káresemények. Megalakulásunk óta végzünk szakértői állványvizsgálatokat. Partnereink között tudunk kis és nagy cégeket egyaránt, az állványvizsgálat elvégzése valamennyiük számára nem is kérdés.

 

A raktári állványok állapota sarkalatos kérdés, hiszen még ezek a stabil szerkezetek is amortizálódnak, és ezek komoly veszélyforrást jelenthetnek. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy sok cég hanyagolta el állványait, melynek következtében a korábbi apró sérülések a rendszer egészét veszélyeztették. Szakértői munkánknak hála, a polcos- és raklapos tároló állványokat mélyrehatóan és elfogultságtól mentesen vizsgáltuk meg vonatkozó szabvány szerint és tettünk javaslatot javításukra.
A raklapos állványok kereteiben, gerendáiban keletkezett deformációs sérülések felderítése létfontosságú, hiszen a szerkezet elgyengülése és túlterhelése jelentős anyagi károkat okozhat, illetve veszélyeztetheti a raktári dolgozók testi épségét.
Mit tehetünk a napi szemrevételezésen túl ilyen károk kockázatának csökkentésére? Hogyan kerülhetők el a legköltségesebb hibák?

 

A szakértői munkavédelmi állványvizsgálat és tanúsítás a nyugodt és biztonságos állványrendszer üzemeltetés alapja. És persze jogszabályban előírt kötelező kellék.

“Állvány vizsgálat” szolgáltatásunk tartalma:

 

– kiszállás a helyszínre
– dokumentáció ellenőrzése
– műszeres vizsgálatok végrehajtása
– terheléses próba végzése
– szemrevételezéses átvizsgálás
– szakértői vélemény készítése