Mobil mérlegelés

Mobil mérlegelés

A termelés, a raktározás, az értékestés logisztikai folyamtok szerves része a tömegmérés. A fenti folyamatok kézbetartásához feltétlenül szükséges a pontos, reprodukálható adatok létrehozása.

A termelés folyamatos fejlődése elengedhetetlenül igényli a folyamatok közötti tömegmérés, tömeg ellenőrzés biztosítását. A technikai fejlődés kedvező ár -érték arányban biztosít ehhez alkalmas eszközöket. Az S&S Group Hungária Kft közel húsz éve gyárt és fejleszt mobil tömegmérő eszközöket, és kapcsolati rendszerével partnerei termékeit is forgalmazza.

Ezek mára a kézi, gyalog-kíséretű anyagmozgató eszközöktől a gépi anyagmozgató eszközökig terjednek. Pontosságuk felülmúlja a 0,1 % pontosságot, minden esetben kalibrált, de igény esetén joghatályos méréshez szükséges hitelesítéssel is rendelhetők.  A fejlődés magával vonta a különböző mérlegelési folyamatok összekapcsolhatóságát, a mért adatok üzemen belüli valós idejű lekérdezését, dokumentálását, folyamatba illeszthetőségét.

A mobil mérlegek épp a mobilitásuk miatt sérülékenynek tűnnek. De ma már nem ez a jellemző. Napjainkra több száz mobil mérleget értékesítettünk, és évi 30-40 db javítása, újra kalibrálása válik szükségessé. A meghibásodások döntően kezelési figyelmetlenségből adódnak.

A telepített tömegellenőrző eszközökhöz képest a mobilitás  jelenetős előnyöket biztosít. A logisztikai folyamatot nem kell megszakítani, a terméket,-árut nem kell mérési pontra helyezni. Ez amúgy nagy figyelmet, körültekintést igénylő mozzanat, jelentős lassúlást, vagy épp az ellenőrzés kihagyását okozza. A folyamatos mozgatás ideje alatt megtörténhet a tömeg ellenőrzése, egyéb azonosítási tevékenységgel is jól kombinálható (vonal kód, QR kód ellenőrzés stb.)

Természetes dolog, hogy az általunk gyártott, forgalmazott eszközök garanciális kötelezettségét, javítását felkészülten végezzük.

A technikai kivitel széles skálán választható. Az optimális megoldás, az anyagmozgató gép, a mérőberendezés, a mérési folyamat kiválasztásában, megtervezésében jelentős tapasztalattal, tanácsadási készséggel rendelkezünk.

Néhány szemelvény korábbi munkáinkból az acélgyártás, a mezőgazdaság, a kereskedelem területéről.

Elérhetőségeink:

www.sands.hu

sands@sands.hu

Sülle Miklós

gépészmérnök

ügyvezető igazgató